Årets gang

"Ved at skabe traditioner og udvikle en kulturel praksis i dagtilbud, kan børn blive inspireret til selv at lege, omforme og eksperimentere med de udtryk, de møder på deres vej..."

- DCUM

omsorg, hygge

Januar


Efter julen slapper vi af. Julen har ofte budt på en masse hygge og aktivitet.

Februar


Vi gør klar til fastelavn, hvor vi skal have tøndeslagning og klæde os ud, hvis man han lyst. 
Vi decorerer vores egen tønde til formålet.

Marts


I marts triller vi æg i den nærliggende skov og afholder hyggelig påskefrokost med fællesbord for børnene.

April


Den anden weekend i april opfordres forældrene til at mødes en lørdag, for at gøre børnehavens have forårsklar.


Børnene er hjertens velkommen til bål og snobrød på dagen.

Maj


Maj er en særlig måned, hvor de tidligere Grævlinge er startet i skole og de tidligere Muldvarper nu er de største og kaldes Grævlinge.


Juni, juli og august


I sommeren bliver der afholdt sommerferie, af store og små, hvilket kan give anledning til nogle flere spontane aktiviteter, end dem der ellers er plads til i vores hverdag. Det kan være en tur på brandstationen, fuglefodring ved Nærum sø en onsdag formiddag eller en tur på Frilandsmuseet fordi vejret er herligt.


I sommerens løb inviterer vi blandt andet til sommerfest, planteblomster dag og endnu en lørdag, hvor vi tænder op for bålet og nyder et snobrød, mens vi får ordnet haven.

hygge

September og oktober


I september/oktober starter "Grævlinge klubben" op igen, hvor de ældste børn så småt begynder at lave opgaver som relaterer sig til det at gå i børnehaveklasse. Du kan læse mere om det her.


Det er også i oktober at vi gør klar til gys. Vi laver pynt til børnehaven, som børnene senere kan få med hjem.

tradition

November


I november begynder vi at gøre klar til julehyggen. Vi begynder så småt at lave hemmeligheder (gaver) og pynte op til en hyggelig december.


December


Julen står for døren og traditions tro giver det anledning til en masse julehygge, hvor vi blandt andet for besøg af Nissepjok, som glæder sig til at komme på besøg hos børnene. Børnene går stolt Lucia d. 13. december, hvor forældre er inviteret til gløg og æbleskiver hen ad eftermiddagen. 


En af de sidste dage op til juleaften, vil der blive serveret risengrød for børnene og der vil blive læst et juleeventyr.