Dags-, og ugeform

skovbørnehave

Der bliver hver fredag udarbejdet en plan for den kommende uge. Her vil det fremgå, hvornår børnene eksempelvis skal en tur i skoven, have sang og musik, skal holde fødselsdag osv.


Hver morgen holdes der morgensamling, hvilket skal være med til at give genkendelighed og tryghed. Herer der rig mulighed for, at vi får set hinanden i øjnene, sagt godmorgen og alle har mulighed for at tage del i fællesskabet gennem bl.a sangvalg på skift.
Efter morgensamlingen fortsætter vi dagen som planlagt i ugeplanen.


Det vil fremgå af ugeplanen, hvem af personalet der har "flyver" tjansen og hvornår. Så ved man som forældre, hvem børnene bliver mødt af om morgenen, hvem der hjælper i garderoben oa.


Til frokost finder personalet to børn, som hjælper med at dække bord. Hvert barn arrangerer selv madpakken på deres tallerkenen, hvilket er med til at skabe en mere hjemmelig følelse omkring måltidet. Børnene rydder hver især op efter sig selv.


Men dagene kan selvfølgelig også tage en anden form end planlagt, og så må vi tage dagen ad hoc. Det kan ske at børnene er midt i nogle givende lege, eller vejret ikke byder på det planlagte, men ugeplanen kan give et indblik i børnenes hverdag.

unsplash